Etsi

Omakotitalon sähkösuunnitelma ja mökin sähkösuunnitelma

Suunnitelmat laaditaan Suomessa kehitetyllä sähkösuunnitteluohjelmistolla Cads Electric:llä jonka nykyinen ohjelmistonimi on Cadmatic Electrical. Uudenmaan Sähkösuunnittelu Oy:llä on Cadmatic Electrical ja Cads Elecric käytössä.

Tarjouspyynnön mukana lähetä seuraavat tiedot:
-Rakennuksen ark-pohjat PDF-katselu muodossa
-Jos LVI suunnitelmat ovat valmiina, voi nekin laittaa pdf-muodossa(nämä eivät ole vielä tarjous vaiheessa välttämättömät)
-Tieto lämmitysjärjestelmästä esim. maalämpöpumppu, ilmavesilämpöpumppu, poistoilmalämpöpumppu tai muu.

-Hyväksytyn tarjouksen jälkeen, (Uudisrakennuksen sähkösuunnitteluprosessin kuvaus):
1. Käydään läpi asiakas toiveet eli valaistukseen liittyen ja pistorasioiden sijainteihin liittyen, 
Asiat voidaan käydä useimmiten puhelimitse läpi tai vaihtoehtoisesti asiakas voi itsekin käsin merkata ark-pohja paperille huoneittain toiveita esimerkiksi ruksein valaisimien toive sijainteja ja viiteviiva+teksti jos valaisimelle toive mallia kattoripustus tai upotettava spot esimerkiksi. 
Pistorasiat sijainteja voi vaikka merkitä tussilla pyöreänä pisteenä. Näitä sijainteja voidaan sitten käyttää sähkösuunnittelun lähtötietoina ja niitä pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan mahdollisimman paljon.
Tarvittaessa pistekuvat(valaisimet, pistorasiat, atk/data-pisteet, antennipisteet voidaan laatia myös suoraan ehdotuksena asiakkaalle ja sitten pistekuvan saadessaan asiakas kommentoi pistekuvaa ja esittää jos tarvetta on sen pohjalta muutos toiveet esim. joitakin pistorasioita lisää tai valaisimia tai näiden siirtoja tai joitakin valaisinmalli vaihtoja.
1.b) Pistekuvien yhteydessä usein tehdään kiinteiden valaisimista esim./ehdotus tyyppejä alustava valaisin luettelo/kuvia ja lähetetään piirustusluettelo.
2. Pistekuvien jälkeen piirretään johdotuspiirustukset asunnon kerroksista ja asemapiirustuksesta. Tässä vaiheessa olisi hyvä olla LVI-suunnitelmat käytössä.
3.Laaditaan maadoituskaavio ja muut tarvittavat järjestelmäkaaviot.
3.b Jos laskutus sovittu laskutettavaksi esim. 2.erässä tulee tässä vaiheessa yleensä sovitusta suunnitteluhinnasta 1/2-osa lasku noin puolet suunnittelun hinnasta maksettavaksi.
4. Keskuskaaviot PK (Pääkeskus/tonttikeskus) ja RK(Ryhmäkeskus, rakennuksen sisälle esi,tekn.tilaan) , valaisinluettelo/kuvasto
5. Täydennetään sähkötyöselitys
6. Lähetetään asiakkaalle valmis suunnitelma paketti sähköpostilla tiedostot: katselumuodossa PDF ja tiedostojen suunnitelma versiot autocad (.dwg) muodossa.
7. Loppulasku, loppuosa suunnittelun kokonaishinnasta lasku osa 2/2.
Suunnittelun hinta voi sisältää yhden muutos revision, mutta sen jälkeen muutokset laskutetaan sovitun tuntihinnan mukaisesti,

Tämä suuntaa antava kuvaus suunnitteluprosessista tapaus kohtaisesti piirustusten laadinta järjestys vaihtelee riippuen kohteen aikataulusta ja onko tontilla jo ehditty tehdä rakennustöitä tai sähköurakoitsija ehtinyt jo esimerkiksi aloittaa tontilla nämä vaikuttavat suunnitelmien laadintaan ja eri piirustuksien kiireellisyyteen.

.