Etsi

Pientalojen/-tai huoneisto sähkösuunnitelmat.

Perus Sähkösuunnitelma.
Sähkösuunnitelmassa valaistuksen ohjaukset ja tarvittaessa pistorasioiden ohjaukset tavanomaisin kytkimin ja painonapein. Lämmitykset/sulanapidot ja  jos kohteessa koneellista ilmanvaihtoa-ja ilmastointia niitä ohjaavat laitetoimittajien omat ohjausjärjestelmät suoraan. 

Taloautomaatio sähkösuunnitelma/ Älytalo sähkösuunnitelma. 
Taloautomaatio voidaan toteuttaa esim. KNX-järjestelmän avulla jolloin siihen voidaan yhdistää haluttu määrä toimintoja. Ratkaisu voidaan toteuttaa vaiheittainkin rajattuna automaationa niin, että rakennus tai remontointiaikana järjestelmään yhdistetään vain joitakin toimintoja ja muut toiminnot toimivat omina järjestelminään. Rajatussa ratkaisussa kaapelointiin ja sähkökeskukseen voidaan tarvittaessa jättää sopivasti laajennus varaa jos toimintoja myöhemmin haluttaisiin lisätä keskitettyyn taloautomaatio ratkaisuun ja hyödyntää sen mahdollisuuksia laajemmin. Taloautomaatiojärjestelmiä on markkinoilla useita, mutta KNX järjestelmän yksi eduista on  järjestelmää tukevat sadat eri tuotevalmistajat. 


Painikkeet

KNX painikkeissa on monipuolisia toimintoja. Kuvassa näkyy painikkeessa lämpötila ja kellonajanosoitus. Samassa painike-elementissä voi olla useampi painike joilla jokaisella voi olla oma tehvävänsä.

Tilanneohjaukset

Tyypillinen esimerkki on kun yhdellä napinpainalluksella painikkeesta ja kännykällä tai tabletilla voidaan ohjata vaikka kodista lähtiessä valot pois ja kotiin palatessa yhdellä painalluksella sytyttää useampia valoja oleskelutiloihin kuten käytävät, olohuone ja keittiö. Tilanneohjauksia voidaan luoda useita erilaisia ja näitä voi olla esim. erilaiset tunnelmavalaistukset tms.

Uusitalo / Remontti

Uuteen pientaloon KNX taloautomaatiopohjainen sähköistys on yksi parhaista ratkaisuista, koska se ei ole sidottu yhteen laitevalmistajaan. KNX-järjestelmän laitteita on saatavilla sadoilta valmistajilta. Remonttien yhteydessä on hyvä miettiä myös olisiko samalla aika päivittää talon sähköistystä nykyaikaisemmaksi ja hyödyntää esimerkiksi KNX-taloautomaation tuomia mahdollisuuksia.