Etsi

Pientalot

1.

Energiatehokas sähkösuunnitelma

Kodin energiatehokkaasa sähköistyksessä voidaan ohjata valaistusta , lämmitystä ja ilmanvaihtoa toimimaan sen mukaan ollaanko kotona tai poissa rakennuksesta. Tällä tavoin säästetään energiankulutuksessa , joka näkyy myös pienempänä sähkölaskuna. 

Näihin tavoitteisiin päästään kun pientalon sähkösuunnitelma tehdään esimerkiksi KNX-taloautomaation avulla. KNX = "konnex" joka tarkoittaa asioiden yhdistämistä ja pientalossa tällä voidaan toteuttaa useimpien talon sähköisten toimintojen ohjaaminen yhden järjestelmän kautta.  

KNX taloautomaaation tuotteita valmistaa jopa sadat eri valmistajat. Tuotevalikoimien runsaus onkin yksi suurimmista eduista verratuna suljettuihin yhden valmistajan kodin automaatio toteutuksiin.

Uudenmaan Sähkösuunnittelu Oy:ltä saat KNX-taloautomaatiopohjaisen sähkösuunnittelman.
Yritys tekee myös knx-laitteiden ohjelmoiti-ja käyttöönotto töitö pientaloista alkaen aina laajenpien rakennusten kuten liike-ja toimitilakiinteistöihin asti.
KNX-järjestelmän laitteiden ohjelmointi ja käyttöönottotöinä tehdään myös käytössä olevien järjestelmien päivitys ja muutos ohjelmointeja. 

Painikkeet

KNX painikkeissa on monipuolisia toimintoja. Kuvassa näkyy painikkeessa lämpötila ja kellonajanosoitus. Samassa painike-elementissä voi olla useampi painike joilla jokaisella voi olla oma tehvävänsä.

Tilanneohjaukset

Tyypillinen esimerkki on kun yhdellä napinpainalluksella painikkeesta ja kännykällä tai tabletilla voidaan ohjata vaikka kodista lähtiessä valot pois ja kotiin palatessa yhdellä painalluksella sytyttää useampia valoja oleskelutiloihin kuten käytävät, olohuone ja keittiö. Tilanneohjauksia voidaan luoda useita erilaisia ja näitä voi olla esim. erilaiset tunnelmavalaistukset tms.

Uusitalo / Remontti

Uuteen pientaloon KNX taloautomaatiopohjainen sähköistys on yksi parhaista ratkaisuista, koska se ei ole sidottu yhteen laitevalmistajaan. KNX-järjestelmän laitteita on saatavilla sadoilta valmistajilta. Remonttien yhteydessä on hyvä miettiä myös olisiko samalla aika päivittää talon sähköistystä nykyaikaisemmaksi ja hyödyntää esimerkiksi KNX-taloautomaation tuomia mahdollisuuksia.